Termin 2024 - Prehranski svetovalec I. stopnje!
Kdaj? 2., 3., 16., 17. marec, 6., 7., 13., 14. april 2024
Se strinjate s tem, da je dandanes ogromno različnih nasvetov in navodili glede zdrave prehrane. Ne samo, da so različni, eni so med sabo celo nasprotujoči!
Kaj je torej prav? Komu zaupati? Kje najti relevantne informacije?
FZS je za vas na enem mestu zbrala različne strokovnjake (različne poglede), ki svoje znanje in podajanje informacij argumentirajo z aktualnimi raziskavami. Spoznajte naslednja področja:
UVOD V PREHRANO (Smo, kar jemo? Kaj je zdrava hrana in kakšne so njene koristi? Opredelitev prehrane. Hrana in hranila. Prehranske-smernice. Makrohranila. Beljakovine. Maščobe. Ogljikovi hidrati. Voda. Mikrohranila. Vodotopni vitamini. Vitamini, topni v maščobah. Minerali. Fitokemikalije. Hrana. Kategorična razdelitev hrane. Predelana in nepredelana hrana. Energijska gostota in termični efekt. Gostota hranil. Prehrana in sodobne bolezni).
ABC PREHRANE LCHF. (Moderna nutricionistika. Uživanje ogljikovih hidratov vodi v debelost? Telo kot zaloga energije. Nizkoogljikohidratna in visokomaščobna prehrana – LCHF. LCHF-piramida. Razmerja med hranili in količine. Oblikovanje LCHF-prehranskega programa. Postenje. Ketonska gripa in uvajalne težave. Splošni napotki - Kako LCHF deluje?. Hormonalni odziv. Prehranska ketoza. Vloga ketonov. Ketonska telesca in možgani Dodajanje ketonov. Koristi in primernost prehrane LCHF. Uporaba prehrane LCHF v nekliničnem smislu. Prehranska ketoza v kliničnem okolju.)