Mojca Jensterle Sever

Mojca Jensterle Sever je diplomirala leta 2002 na Medicinski fakulteti na Univerzi v Ljubljani kot diplomantka medicine z najvišjim povprečjem v letu 2002.

Podiplomski študij Biomedicine je zaključila z zagovorom doktorskega dela Primerjava klinične učinkovitosti metformina in rosiglitazona v zdravljenju sindroma policističnih ovarijev (2009).  Leta 2010 je zaključila specializacijo iz Interne medicine. Od julija 2010 je redno zaposlena kot specialistka Interne medicine na Kliniki za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana. Od 2014 je na KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove vodja enote za endokrinološko ambulanto dejavnost. Skrbi za prenos sodobnih strokovnih in znanstvenih spoznanj v nacionalno klinično prakso. Trenutno vodi pripravo strokovnih ambulantnih standardov obravnave bolnikov z endokrinimi boleznimi. Kot raziskovalka je aktivna v raziskovalnem programu Metabolne in hormonske motnje v sklopu ARRS. Ima izkazano mednarodno odmevnost, ki se izkazuje z citiranostjo in predavanji na nacionalnih in mednarodnih srečanjih. S strani ARRS je bilo njeno raziskovalno delo leta 2015 prepoznano kot Odlični v znanosti. 


Sandi Bitenc

Sandi Bitenc je  specialist za funkcionalno medicino, Guinnessov rekorder, vsestranski športnik, potapljač, adrenalinski odvisnež, ... 

Pri devetih mesecih se je prvič znašel na urgenci zaradi astmatičnega napada. Astma in bronhitis sta ga  spremljala več kot polovico  življenja, z njimi pa antibiotiki in 4 stene njegove sobe. 

Počasi je pričel s prehrano urejati svojo prebavo in tudi svojo bolezen. Sčasoma se je prebava ustalila in tudi alergije so se hkrati zmanjšale. Pumpice naenkrat ni več potreboval in astma ter bronhitis sta kar naenkrat izginila.

Svoje znanje in izkušnje z veseljem deli na različnih predavanjih, dogodkih,... Svetuje pri: zapletih s črevesjem, avtoimunih obolenjih, zgagi in refluksu želodčne kisline, kandidi, celiakiji in glutenski intoleranci, težavah s ščitnico.

Beseda »dieta« je danes postala sinonim za hujšanje, čeprav to ni njen osnovni pomen. Danes poznamo na tisoče diet in le redke vzdržijo kritično, znanstveno presojo tako njihovih osnovnih principov delovanja kot tudi učinkovitosti.

Spoznajte katere diete so najpopularnejše, na kakšnih predpostavkah so zgrajene in zakaj delujejo (ali pa tudi ne). Dobili boste odgovore na najpogostejša vprašanja in mite o popularnih dietah kot so vegetarijanska/veganska, Ketogena, LCHF, brez glutenska, Paleo, po krvnih skupinah, razstrupljevalne diete in druge.

Z vami bo Sandi Bitenc, ki bo izpostavil tudi nekaj manj znanih, kvalitetnih diet, ki jih lahko uporabljate kot orodja pri vaših strankah.

"Brez urejene prebave vam tudi najbolj zdrava hrana ne pomaga prav nič!"

Kadar govorimo o prehrani, pogosto pozabljamo, da jo moramo najprej tudi prebaviti in absorbirati, preden ima v našem telesu učinek. Spoznali boste, kateri organi sodelujejo pri prebavi hrane, kako se hrana razgradi in absorbira, ter kako iz nje proizvedemo energijo. Podrobneje bo predstavljena problematika stresa in prebave, še posebej njegovega vpliva na izločanje želodčne kisline ter vpliv na črevesno mikrobioto.

Mojca Cepuš

Mojca Cepuš se s prehrano profesionalno ukvarja že od leta 2007. Najprej se je pričelo kot hobi, sčasoma pa je ukvarjanje s prehrano preraslo v resno delo. Čeprav je po osnovni izobrazbi univerzitetna diplomirana teologinja je pridobila mednarodni certifikat in naziv sports nutricisionist (športni nutricist, op.a.) .
Največ svojega časa posveča delu z ljudmi, ki želijo izgubiti odvečne kilograme, izboljšati svoje prehranjevalne navade, preprečiti nastanek ali lajšati posledice srčno žilnih bolezni in diabetesa.
Polovico njenega dela  zavzema tako imenovano coach ali trenersko delo, kar pomeni, da spremlja posameznika čez celo pot hujšanja. Na coaching programih, se klienti ne naučijo le kako zdravo shujšati temveč predvsem, kako težo obdržati.
Drugo polovico dela, predstavljajo predavanja, izobraževanja različnih interesnih skupin o zdravi prehrani in sodelovanje z različnimi podjetji pri izobraževanju njihovega kadra ali razvijanju in optimizaciji njihovih izdelkov ali storitev.


Petra Kmetec

Petra Kmetec je diplomirana univerzitetna ekonomistka, ki svoje znanje širi na področje psihologije.
Zadnja leta se uri predvsem v delovanju človeškega uma, kar ji je pripeljalo na pot Neurolingvistično programiranje in Transakcijsko analizo. Je NLP praktik, Theta healing in Reiki praktik, trenutno pa je v procesu šolanja Transakcijske analize. Ukvarja se z meditacijami, uživa v prebiranju knjig o osebnostni rasti in razvoju.
Zelo ji je všeč, kadar lahko z svojim znanjem pomaga najti ljudem njihovo bistvo in jim približa svet radosti in lastne zadovoljitve.

Z zdravo prehrano in negovanjem svoje psihe se je pričela ukvarjati že v srednji šoli in to jo še sedaj fascinira, ter žene naprej v raziskovanje globin človeškega uma.

"Edina stvar ki nas omejuje je prepričanje, da imamo omejitve."

 Poznate omejujoča prepričanja? Omejujoča prepričanja so vsa prepričanja, ki jih nosimo v svoji podzavesti in nam preprečujejo življenje svojih sanj. So saboterji našega uspeha. Navade določajo kako uspešno je ali bo naše življenje in kdo smo. Ljudje smo skupek navad, ki se lahko z določenimi tehnikami spreminjajo in integrirajo v že obstoječe navade.

Na tečaju boste spoznali: Kako prepoznati omejujoča prepričanja in jih spremeniti v podporna prepričanja. Kako razumeti navade, jih prepoznati in znati razčleniti. Kako pri stranki spremeniti navade prehranjevanja. Kako najti načine za generiranje novega načina obnašanja in kako prepoznati sprožilce (triggerje) navad.

Spoznali boste tehnike za uspešno spreminjanje in uvajanje navad, ki bodo vašim strankam pomagale na poti do spreminjanja prehranskih navad, ugotovili kakšna omejujoča prepričanja lahko imajo, kako jih prepoznati in preobraziti v podporna prepričanja.  Svoje znanje bo z vami delila Petra Kmetec. 

Gašper Grom

Gašper Grom je diplomirani dietetik in priznan prehranski svetovalec z več kot 20-letnimi izkušnjami. Redno se izobražuje in sledi strokovnim znanstvenim izsledkom. V zadnjih letih večino svoje strokovne pozornosti namenja prehrani po načelih ketogene oziroma diete LCHF (low carb high fat), saj gre za način prehranjevanja, kjer ni v ospredju samo oblikovanje telesa, pač pa predvsem zdravje, dobro počutje in dolgoživost.

Redno se udeležuje strokovnih konferenc o tovrstni prehrani (Metabolic Therapeutics, Tampa, ZDA; Low Carb Vail, ZDA; Low Carb USA, San Diego, ZDA…). Pri sestavi prehranskih načrtov je osredotočen na posameznika, njegove psihofizične značilnosti in cilje, ki jih ta želi doseči.

Je soavtor prve slovenske knjige o prehrani LCHF »Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja« in prihajajoče »Bemumast 2 - LCHF recepti za vsak dan«.

Vas zanima kaj spada v prehrano za športnike? Kako dopolnila in živila za športnike razumejo slovenska regulacijska telesa? Vas zanima katera so obstoječa dopolnila, ki lahko športniku pomagajo izboljšati rezultat? Spoznajte prehrano za pridobivanje mišične mase: z mišično maso imajo sicer običajno največ opravka športniki iz disciplin fitnesa in bodibildinga, je pa pomembna za vse športnike. Kako jo pridobiti, kako regulirati hrano, na kaj paziti in kakšna pričakovanja lahko športnik ima, ko je vprašanje mišična hipertrofija.

Vse to in še več, bo predstavil Gašper Grom na svojih predavanjih.

LCHF, ketogena dieta: danes kratica LCHF ni več nobena novost, pač pa razširjena med običajnimi uporabniki, ljudmi, ki bi radi izboljšali svoje počutje in telesno sestavo. Kaj je bistvo LCHF, na kakšni teoretski osnovi temelji in kaj o njej pravijo raziskave. Vse informacije prejmite iz prve roke, z vami bo Gašper Grom.

Tjaša Dimec Časar

Doc. dr. Tjaša Dimec Časar, univ. dipl. psih. je doktorica psiholoških znanosti in terapevtka medicinske hipnoze, ki se s športno psihologijo ukvarja od diplomiranja na Univerzi v Ljubljani. Po zaključku aktivne odbojkarske kariere je svojo poklicno pot začela na delovnem mestu mlade raziskovalke na Fakulteti za šport pod mentorstvom dr. Mateja Tušaka. 
Kot članica Sekcije za psihologijo športa pri Društvu psihologov Slovenije izvaja tudi izobraževanja na temo psihološke priprave za športnike in trenerje ter predavanja za starše otrok športnikov. Dve leti je bila zaposlena na Univerzi na Primorskem, kot znanstvena sodelavka na Znanstveno-raziskovalnem središču (Inštitut za kineziološke raziskave) in kot docentka na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, kjer je predavala športno-psihološke predmete in tematike iz psihologije dela in organizacije na študijskem programu Aplikativna kineziologija. Poleg rednega akademskega dela na Univerzi na Primorskem sodeluje s podjetjem Ahil svetovanje na področju hipnoterapije, svetovanj, predavanj in delavnic za podjetja o obvladovanja stresa in izgorelosti, izvaja oceno stresa na delovnem mestu v sklopu managerskih pregledov, vodi individualne in skupinske oblike učenja tehnik sproščanja ter na področju psihološke priprave in obvladovanja stresa mladih in vrhunskih športnikov ter njihovih trenerjev. 

Mario Sambolec 

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj FZS (Fitnes Zveza Slovenije). Svojo unikatno filozofijo predstavlja z idejo Feelgood ter z njo ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet«. Z njo utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa in uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Najsi bo ta več energije, boljše počutje, odpraviti določeno zdravstveno težavo, izoblikovati atletsko postavo ali za vselej izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Mario je dejaven v različnih športih, kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil.

Dr. Feelgood je reden pisec za revijo Virus, njegove članke pa je moč najti tudi v mnogih revijah in publikacijah (Sensa, Bodi Eko, Lisa, Cosmopolitan, Naja, Virus, Finance, Dnevnik, idr.) ter na različnih spletnih portalih (Siol.net, epsihologija.si, Aktivni.si, Njena.si). V celoti so zbrani na Feelgood blogu.

Tomaž Kucler

Tomaž Kucler je profesionalni osebni trener že 15 let. Je osebni trener FYZ, ki je študij zaključil na Fakulteti za Šport v ljubljani. vodi ekipo osebnih trenerjev “OSEBNITRENERJI.SI” IN “SOLAHUJSANJA.SI“. Zadnjih 20 let svojega življenja je namenil inidividualnemu treniranju svojih vadečih, izobraževanju in usposabljanju  ter  nabiranju izkušenj na področju fitnes vadbe tako doma kot po svetu.  Svoje znanje vsakodnevno prenaša na nove vadeče in tudi na nove kadre, ki si želijo strokovnega znanja. Vsakodnevno pomaga ljudjem kako popolnoma spremeniti svoje telo, pridobiti na kondiciji, okrevati po poškodbah ali se zgolj pravilno lotiti fitnes vadbe. Je član strokovnega odbora FZS in avtor člankov o pravilni vadbi, prehrani in prehranskih dopolnilih. Skozi vsa leta je sodeloval pri različnih projektih, programih in akcijah hitrega preoblikovanja postave.

Denis Tomše

Denis Tomše ima več kot desetletne delovne izkušnje v gospodarstvu. Svojo karierno pot je začel leta 2005 kot vodja internet oddelka v podjetju Uspeh d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo marketinško učinkovitih spletni strani. Nato se je zaposlil kot vodja marketinga in prodaje v podjetju SINET d.o.o., kjer je kot vodja profitnega centra, odgovoren za celostno poslovanje, ter zaposlen še danes. Poleg redne zaposlitve, na MLC - Fakulteti za management in pravo predava predmet Osnove digitalnega marketinga. Poleg MLC sodeluje tudi z drugimi fakultetami, kjer predava širok sklop predmetov, bolj ali manj povezanih z digitalnim poslovanjem.